Lasagne.fi

Kasvislasagne

Lasagne on helppo valmistaa myös kasviksista. Alla oleva resepti on esimerkki, mutta kokeile rohkeasti myös muita vaihtoehtoja. Parsakaali tai munakoiso luovat miedon makuelämyksen, sieniaikaan voit käyttää metsäsieniä, voimakkaan lasagnen voit tehdä käyttämällä paprikaa – mahdollisuudet ovat rajattomat. Myös lihan korvaaminen soijarouheella toimii tomaattikastikkeissa todella hyvin.

Kasvislasagne

16 kpl (n. 200 g) lasagnelevyjä

Kasviskastike:

  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 rs (200 g) herkkusieniä (tuoreita)
  • 1 ps (200 g) kasvissuikaleita (pakaste)
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 tl basilikaa tai oreganoa

Juustokastike:

  • 3-4 rkl öljyä
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl sitruunapippuria
  • 2 dl (100 g) juustoraastetta
  • 3 rkl parmesaaniraastetta

Pinnalle:

  • 1 dl (50 g) juustoraastetta

1. Kiehauta pannulla öljyssä kuoritut, hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää  paloitellut herkkusienet ja kasvissuikaleet. Kaada päälle tomaattimurska. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta lopuksi yrteillä.
2. Valmista juustokastike. Kuumenna rasva kasarissa ja sekoita joukkoon jauhot ja maito 2-3 erässä. Anna kastikkeen kiehua hiljaa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon juustoraasteet.
3. Kaada voidellun vuoan pohjalle kerros kasvis- ja juustokastiketta. Asettele päälle lasagnelevyjä ja kaada niille uudet kerrokset kastikkeita. Tee samoin seuraava kerros, kunnes kaikki levyt on käytetty. Kaada päällimmäiseksi kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
4. Kypsennä 200-asteessa noin 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi parmesaaniraastetta ja raikasta salaattia

Kasvislasagne

  • 2 sipulia silppuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • n. 100 g juuriselleriä TAI juuripersiljaa pieneksi kuutioituna
  • 1 pieni palsternakka pieneksi kuutioituna
  • 2 porkkanaa pieneksi kuutioituna
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1-1,5 dl vettä
  • mustapippuria myllystä
  • basilikaa/oreganoa tai molempia (maun mukaan)

Juustokastike:

  • n. 50 g margariinia
  • n. 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 l maitoa
  • ripaus suolaa
  • 2 dl juustoraastetta, josta osa lasagnen päälle